Loading...
Start a new Travel Blog! Blogabond Home Maps People Photos My Stuff

Kaukana kotoa: Siperian halki ja matkantekoa Itä-Aasiassa

a travel blog by rosabella


Blogi kertoo nuoren naisen matkasta halki Aasian ja matkasta itseensä.

Matkan varressa luvassa reissailua, kulttuurivaihtoa, vapaaehtoistyötä, sohvasurffausta ja oman pienuutensa hyväksymistä tässä suuressa maailmassa.

Show Oldest First
Show Newest First

Alkusanat

Riihimaki, Finland


Suomessa kaamos on juuri kauheimillaan, mutta oma mieleni on jo matkassa kolisevilla junaraiteilla kohti itää. Siperian talvi on pitkä ja kylmä, mutta ajatuskin matkan päällä olemisesta saa jo mielen lämpenemään.

Mielessäni olen kutsunut tätä matkaa "The Matka":ksi ja sitä se onkin, sillä kädessä on pelkkä menolippu tuntemattomaan eikä suunnitelmia paluun suhteen ole lainkaan tehty.

Matkaseurana on toinen yhtä rohkea nainen, jonka kanssa yhteinen reissu-unelma, ja me on tutustuttu vasta tässä matkan suunnittelun merkeissä. Lähtö on kahden viikon kuluttua ja sitä ennen vielä paljon järjestettävää.

Jokaisella matkalaisella on tarina kerrottavanaan. Ja tämä blogi on minun tarinani.


permalink written by  rosabella on January 31, 2011 from Riihimaki, Finland
from the travel blog: Kaukana kotoa: Siperian halki ja matkantekoa Itä-Aasiassa
Send a Compliment

Varustelut

Riihimaki, Finland


Mitä ihmettä pakata matkalle, jossa ollaan kerrallaan monta kuukautta ja matkataan kaikkien eri ilmastovyöhykkeiden ja vuodenaikojen halki -40 asteen Siperian pakkasista +40 asteeseen Thaimaaseen löhöttelemään?

Tärkeintä on että jokainen vaatekappale on mahdollisimman monikäyttöinen, sopii myös kerrospukeutumiseen ja on helposti muutettavissa ilmaston mukaan. Materiaalin valintaan kannattaa kiinnittää huomiota, laadukkaat valinnat takaavat kylmässä lämpimän ja kuumassakin siedettävän viileän olon.

Tavaraa on helppo pakata mukaan ihan liikaa, mutta vähemmälläkin pärjää. Lievää asketismia on syytä oppia kestämään matkaa varten joka tapauksessa, sillä elinolot ja fasiliteetit eivät kaikkialla ole Suomen tasolla. Ja on hieno tunne ymmärtää kuinka vähän sitä kotona ympärilleen haalimaa tavaraa oikeastaan mihinkään tarvitsee.

Tässä alla täydellinen lista siitä mitä minulla tulee lähtemään mukaan matkaan. Matkan varreltakin voi ostaa lähes kaikkea tarvitsemaansa, mutta en ole mikään kaupoissa kiertelijä, joten pääsen vähemmällä hankkimalla useimmat tarvittavat tavarat ennalta.

Vaatteet:
Toppatakki
Toppahousut
Pipo
Hanskat
Kapea ja ohut tuubihuivi
Vaelluskengät
Uimapuku
Fleece
Ohut huppari
Pitkähihainen teepaita
2 lyhythihaista teepaitaa
Mustat housut
Pitkät kalsarit
Sukkahousut
3 sukat
5 alushousut
2 rintsikat

Varusteet:
Rinkka (vetoisuus 35 litraa)
Käsilaukku
Rahavyö
Passi + muut tärkeät dokumentit
Ohut retkipyyhe
Ohut silkkimakuupussi
Kännykkä + laturi
Kirjoja + päiväkirja + kyniä
Aurinkolasit
Kamera
MP3-soitin
Lompakko
Pelikortit
Taskulamppu
Korvatulpat
Silmäläpät
Lääkkeet
Hygieniatuotteet
Ruokailuastiat ja -välineet
Eväitä + vettä

permalink written by  rosabella on December 27, 2011 from Riihimaki, Finland
from the travel blog: Kaukana kotoa: Siperian halki ja matkantekoa Itä-Aasiassa
Send a Compliment

Koditon ja onnellinen

Hyvinkaa, Finland


Uuden vuoden taitteessa piti jättää mukava mummonvinttihuoneistoni Riihimäellä. Mutta en kanna huolta, maailmalta löytyy kyllä uusia koteja. Ja viimeiset päivät ennen lähtöä punkkailen vielä kaverin luona.

Samalla kun jätän ystäville hyvästejä, mietin mihin heidän elämänsä tästä jatkuvat sillä aikaa kun olen poissa. Matkalla joskus helposti unohtaa kuinka aika kotona jatkaa kulkuaan ja asiat muuttumistaan. Reissujen jatkuessa pitkään alkaa jäädä ulkopuoliseksi kotipuolen jutuista.

Matkan päällä aikakin vääristyy; päivä voi tuntua vuodelta ja vuosi yhdeltä päivältä. Kaikki muu kuin matkalla tapahtunut saattaa alkaa tuntua unelta, tai jonkun toisen elämältä. Joskus tuntuu, että tien päällä on tavallaan kuin toisessa ulottuvuudessa.

Siitäkin huolimatta ja osittain ehkä juuri siksikin, matkalla vietetty aika on todella erityistä. Eikä tien päältä tunnu juuri koskaan olevan kiire kotiin, sillä matkalla olostakin voi tulla reissaajalle koti.

permalink written by  rosabella on January 1, 2012 from Hyvinkaa, Finland
from the travel blog: Kaukana kotoa: Siperian halki ja matkantekoa Itä-Aasiassa
Send a Compliment

Helsinki, Finland
permalink written by  rosabella on January 4, 2012 from Helsinki, Finland
from the travel blog: Kaukana kotoa: Siperian halki ja matkantekoa Itä-Aasiassa
Send a Compliment

Venäläisellä bussilla Pietariin

Saint Petersburg, Russia


Rajan yli kiidettiin hitaasti venäläisellä bussilla ja saavuttiin Pietariin myöhään toissailtana. Matka oli junailua kiinnostavampaa ja takuulla halvempaa, bussilla pääsi kahdellakympillä. Tervetulokomitea Pietarin päässä oli mukava ja päästiin heti väsyneet matkaajat kuumaan suihkuun ja lämpimään kotiin. Pitkän matkapäivän jälkeen ei muuta tarvitsekaan.

Pietarissa on kahdessa päivässä jo ihasteltu eremitaasin taideaarteita ja ajeltu monta kertaa metrolla. Tämä miljoonien kodikseen kutsuma metropoli on houkutellut meitä käyttämään enemmän rahaa kun mitä ajatteli. Eilen juhlittiin Marin synttäreitä ravintolaillallisella! Ollaan nyt sitten virallisesti molemmat ihan yhtä 24-vuotiaita koko matkan loppuajan. :)

Ensimmäisinä päivinä on kipeytyneet hartiat, niska, selka, jalat. Raskasta on kantaa selässään kantaa kaikki tarvitsemansa, mutta eiköhän kroppa totu muutamassa päivässä.

Tänään osteltiin junalippuja jatkomatkalle hostimme avustuksella. Halvalla pääsee kun etukateen varaa, ja nyt on taskussa liput Pietarista Ulan-Udeen asti noin 6000 kilometrin päähän täältä missä nyt ollaan. Se tarkoittaa montaa päivää junassa. Onneksi mukana on kirjoja, pelikortit ynnä muuta mukavaa viihdykettä.


permalink written by  rosabella on January 6, 2012 from Saint Petersburg, Russia
from the travel blog: Kaukana kotoa: Siperian halki ja matkantekoa Itä-Aasiassa
Send a Compliment

Punaisen torin taivaltajat

Moscow, Russia


Moskova mielessäin. Matka jatkunut jo kauemmas Suomesta yhä itään päin minne matkustetaan vielä tuhansia kilometrejä. Kartalla näyttää mielestäni että ollaan jo aika kaukana, varsinkin kun teemme matkaa vain maitse; vanhaan tyyliin junilla ja busseilla.

Moskovan hostimme on ylen ystävällinen ja puhelias. Olemme kuulleet ihastuttavia ja karmivia matkatarinoita ympäri maailmaa missä hän on matkustellut. Todella viihdyttävää! Matkakuume vaan nousee vaikka matkallahan me jo ollaan. :)

Pieniä alkukankeuksia selässä ja jaloissa rinkan kantamisesta, muttta eiköhän lihakset pian vahvistu. Ei siellä kuitenkaan kilokaupalla turhaa tavaraa ole, kaikki mukaan pakattu on harkittu tarpeen mukaan.

permalink written by  rosabella on January 9, 2012 from Moscow, Russia
from the travel blog: Kaukana kotoa: Siperian halki ja matkantekoa Itä-Aasiassa
Send a Compliment

Pikavisiitilla Vladimirissa

Vladimir, Russia


Ollaan vaan junaa vaihtamassa täällä Vladimirissa. Kun myöhästyttiin aamulla Moskovassa junasta niin aikaa kaupungin katseluun jäikin aika vähän. Mutta hienoja katedraaleja ja oikein kodikas pizzapaikka loydettiin parin tunnin kiertelyllä. Kuten myos tämä nettikahvila juna-aseman vierestä, jossa kohta noustaan 23 tunnin junamatkalle kohti Yekaterinburgia.

permalink written by  rosabella on January 11, 2012 from Vladimir, Russia
from the travel blog: Kaukana kotoa: Siperian halki ja matkantekoa Itä-Aasiassa
Send a Compliment

Romanovien kaupungissa Yekaterinburgissa

Yekaterinburg, Russia


Yekaterinburgiin saavuttiin yön selässä, selvisimme 23 tunnin junamatkasta yllättävän helposti. Sitten taksilla hostimme luo, jonka kotona ei sitten ihan hirveesti ollutkaan tavaraa. Vitsailtiin sen asunnon minimalistisuudesta, mutta olihan siellä sängyksi aukeava sohva ja vanha levysoitin, johon oli klassikkoja soitettavaksi. Keittiössä oli pieni taso, jolla oli vedenkeitin ja lattialla mikro, Iikkunalaudalla kaksi kuppia, lautasta ja lusikkaa. Käyhän se noinkin.

Kaupungin katseluun jäi aikaa 3 päivää koska itään menevissä junissa oli halvat paikat myyty loppuun jo aiemmin ja jouduimme vaihtamaan matkapäiviä.

Romanovien kaupungissa oli paljon nähtävää ja koettavaa tähän ruhtinasperheeseen liittyen. Tarinat paenneesta Anastasiasta saivat ihan uuden ulottuvuuden näkemällä paikat, jossa kaikki tapahtui. Tosi asiassa kukaan perheenjäsenistä ei tosin ehtinyt paeta; loputkin perheen kaksi lasta tunnistettiin jäännoksistä muutama vuosi sitten. Mutta taru on aina totuutta kiinnostavampaa.

permalink written by  rosabella on January 14, 2012 from Yekaterinburg, Russia
from the travel blog: Kaukana kotoa: Siperian halki ja matkantekoa Itä-Aasiassa
Send a Compliment

Baikal-järven lumoa

Irkutsk, Russia


Tänään saavuttiin aamuyöstä tänne Irkutskiin 53 tunnin junamatkan päätteeksi. Olo oli ainakin levännyt jos ei muuta, sillä nukkumisen, syömisen ja kortin pelaamisen lisäksi junassa on kovin vähän viihdykkeitä. Otettiin taksi sitten Irkutskin juna-asemalta hostin luo ja painuttiin nukkumaan pariksi tunniksi. Niillä vähillä unilla on koko päivä painettu, mutta into on pitänyt virkeänä.

Käytiin Baikal-järven rannalla olevassa pienessä kylässä, Livstyankassa, minibussin kanssa joka oli reilu tunnin matkan päässä täältä kaupungista. Asteltiin järven rannalla hyisessä säässä ja otettiin paljon valokuvia. Hosti kehotti käymään kastautumassa, mutta taidan jättää sen siihen kun tulen käymään kesällä uudestaan. Pakkasta oli kuitenkin kolmisenkymmentä astetta ja tuuli suoraan siperiasta.

Huomenna aikaisin aamusta on edessa uusi junamatka, seuraavaksi kohti Ulan-Udea. Ylihuomenna pitäisi jo kolkuttaa Mongolian rajaportteja, josko ne oikealla viisumilla meille aukeaisivat.

permalink written by  rosabella on January 18, 2012 from Irkutsk, Russia
from the travel blog: Kaukana kotoa: Siperian halki ja matkantekoa Itä-Aasiassa
Send a Compliment

Kierretaan Baikalin rantaa

Ulan-Ude, Russia


Baikalin eteläpuolella ollaan, nyt Ulan-Udessa. Matkustettiin tänne junalla Irkutskista. Ja ostettiin kaupungilla jo liput aamulla lähtevään bussiin kohti Mongoliaa.

Lähdettiin etsimään hostiamme ja se olikin aika reissu. Saman nimisiä katuja jolla se asui oli kaksi, ja niissä talonumerointi aika erikoista. Käveltiin ympäri pari tuntia ja kyseltiin jokaiselta vastaantulijalta osoitelappu kädessä suuntaa. Lopulta löydettiin tänne perille, selkä hikisenä, mutta muuten syväjäässä tarvottuamme pari tuntia reilun 25 asteen pakkasesta.

Ei sitten enää oikein ehditty kaupungille, meni tää päivä tässä ihan järjestellessä matkaa eteenpäin sekä käytännon asioita kuten pyykinpesua. Valitettavasti siis Ulan-Uden katselu jäi siihen ku tarvottiin rinkka selässä keskustassa ostamaan lippuja, sekä siihen ku etsittiin hostimme taloa pari tuntia neuvostoaikaiselta asuinalueelta. Ei ehkä ne kaikista kauneimmat nähtävyydet, mutta selvittiin kumminkin. Huomenna siis nokka kohti Mongoliaa.

permalink written by  rosabella on January 19, 2012 from Ulan-Ude, Russia
from the travel blog: Kaukana kotoa: Siperian halki ja matkantekoa Itä-Aasiassa
Send a Compliment

Viewing 1 - 10 of 86 Entries
first | previous | next | last

View as Map View as Satellite Imagery View as Map with Satellite Imagery Show/Hide Info Labels Zoom Out Zoom In Zoom Out Zoom In
find city:
trip feed
author feed
trip kml
author kml

   

Blogabond v2.40.58.80 © 2023 Expat Software Consulting Services about : press : rss : privacy