Loading...
Start a new Travel Blog! Blogabond Home Maps People Photos My Stuff

Pikajuna Pekingiin

Beijing, China


Matkustaja saapui Pekingiin pikajunalla kunnon vatsataudissa, tulipahan junan vessassa vietettyä monta ikimuistoista hetkeä. Viimeisen illan lammasruoka Mongoliassa oli sittenkin huono idea, koska heti sen poistuttua elimistostä kokonaisuudessaan ylä- ja alakautta ja kuumeen noustua alkoi paraneminen.

Peking toivotti meidät tervetulleeksi kohteliaaseen, puhtaaseen ja järjestelmälliseen maahan joka on 1,3 miljardin ihmisen koti. Ja sitä se on ollut myös meille kahdelle viimeiset 5 päivää. Ollaan oltu hostin luona kuin kotona ensi hetkistä! Ikävä tulee kyllä näitä ihmisiä ja tätä kotia Pekingissa kun huomenna lähtee jatkamaan matkaa. Mutta tie kutsuu taas!

Ollaan menty nähtävyyksillä kun viimestä päivää, ja hengailtu kämpillä jutellen ihmisten kanssa ja nukuttu liian vähän. Mutta en kyllä vaihtais yhtään hetkeä nukkumiseen, ehtiihän sitä.

Kiinan muuri oli ihan älyttomän hieno, mentiin kauemmalle paikalle kun mita turret (=muut turistit) yleensä ja lähdettiin ihan aikaisin aamusta, joten oltiin siellä tuntikaupalla yksin kävelemässä. Muut saapui vasta puolen päivän aikaan ja sillon me oltiin jo melkein perillä seuraavassa kylässä kymmenen kilsan patikoinnin jälkeen, istuttiin ja nautittiin vain maisemista siellä ylhäällä. Muurista voi nähdä miljoona valokuvaa mutta fiilis siellä ylhäällä on kyllä sellainen mitä ei voi kokea mistään kuvasta eikä sitä voi selittää. On vaan pakko tulla tanne Kiinaan ja kokea se itse.

Kamera on täynnä kuvia Pekingin eläintarhan panda-karhuista ja jalat kolottaa edelleen pitkästä päivastä, joka käveltiin Pekingin kielletyssa kaupungissa, mutta aivan mahtavia muistoja jäänyt talteen viime päiviltä. Sitä paitsi kipeitä lihaksia voi hoitaa vaikkapa hieronnalla 3e/30 minuuttia tai saman hintaisella jalkahoidolla; nyt on jalat ihanan siloiset ja rinkasta kipeytyneet selkalihaksetkin mukavan rennot.

permalink written by  rosabella on February 7, 2012 from Beijing, China
from the travel blog: Kaukana kotoa: Siperian halki ja matkantekoa Itä-Aasiassa
Send a ComplimentAjattelinkin millaiset "sisäkalut"sinulla on!?!Muuri oli varmaan mahtava kokemus ja kait yksi panda tartui mukaan.Kiva seurata matkaanne, joten hyvää jatkoa.

permalink written by  Hansku on February 7, 2012

comment on this...
Previous: Yhteenveto Mongoliasta Next: Tyynen valtameren rannalla Qingdaossa

trip feed
author feed
trip kml
author kml

   

Blogabond v2.40.58.80 © 2024 Expat Software Consulting Services about : press : rss : privacy
View as Map View as Satellite Imagery View as Map with Satellite Imagery Show/Hide Info Labels Zoom Out Zoom In Zoom Out Zoom In
find city: