Loading...
Start a new Travel Blog! Blogabond Home Maps People Photos My Stuff

Punaisen pisteen matkustaja

Singapore, Singapore


Bussi Malesian Johor Bahrusta johti pitkää siltaa pitkin Singaporen saarelle. Olin saapunut punaiseen pisteeseen (eng. Red Dot), Singaporen kooltaan piskuiseen metropoliin, jossa asui kuitenkin Suomen väliluvun verran ihmisiä.

Pian minut toivotti tervetulleeksi hostini, jonka kanssa ystävystyimme välittömästi. Näin mukava ihminen voi tehdä hyvästä lomasta erinomaisen, ja vietimme seuraavat päivät tiiviisti yhdessä tutkien Singaporea.

Reilun viiden miljoonan ihmisen kaupunki oli yllättäen aika käveltävä, välimatkat kaupungin sisällä eivät olleet uuvuttavia. Johtunee siitä että pienessä tilassa rakennukset kasvavat maapinta-alan sijaan korkeutta, ja Singaporesse onkin pilvenpiirtäjien kaupunki.

Singaporen eläintarha on mahdollisesti Aasian mukavin asukeilleen, heillä on siellä kotoiset oltavat ja reilusti tilaa tehdä asioita joita ne luonnossakin tekisivät.

Yllättäen pahanilkisin eläin ei ollutkaan suuri kissapeto tai vastaava, vaan reilu kaksimetrinen lisko Komodonvaraani (eng. Komodo Dragon), joka syö usein omia poikasiaan, ja saattaa helposti hotkaista ihmisenkin menemään jos sellainen tielleen sattuu. Yksinäinen uros tuijotti märillä liskonsilmillään meitä töllistelijöitä, ja näytti vähän liian älykkäältä ja pahansuovalta joten jatkoin matkaa ennenkun se tajuaa hypätä vallihaudan yli tahi kasvattaa siivet.

Liikennevaloissa saattaa kävellä vastaan tuttuja ihmisiä aivan toisella puolella maailmaakin; katsoin valon vaihtumista odotellessa tien toiselle puolelle ja ihme ja kumma siellähän seisoi Budapestin aikainen koulukaveri! :) Olipa yllätys molemmille kun vaihdettiin sanaset keskellä Singaporen hektistä bisneskaupunginosaa.

permalink written by  rosabella on August 1, 2012 from Singapore, Singapore
from the travel blog: Kaukana kotoa: Siperian halki ja matkantekoa Itä-Aasiassa
Send a Compliment


comment on this...
Previous: Historiallinen Melaka/Malacca Next: Singaporen yhteenveto

trip feed
author feed
trip kml
author kml

   

Blogabond v2.40.58.80 © 2022 Expat Software Consulting Services about : press : rss : privacy
View as Map View as Satellite Imagery View as Map with Satellite Imagery Show/Hide Info Labels Zoom Out Zoom In Zoom Out Zoom In
find city: